Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Lenmagos kenyér (csökkentett szénhidrát tartalommal)

2015. október 27. - baranyaimate

Hozzávalók:

  • 20 dkg fehér tönkölyliszt
  • 5 dkg teljes kiőrlésű tönkölyliszt
  • 6 dkg lenmagliszt
  • 1 ek sikér
  • 3-3 ek lenmag
  • szezámmag és napraforgómag
  • 1 púpos kk só
  • 2 dkg élesztő
  • csipet őrölt kömény
  • 3 dl víz

lenmagoskenyerch.jpg

Elkészítés:

A liszteket egy dagasztótálba szitáljuk. Hozzáadjuk a sót a sikért és a magokat. Az élesztőt belemorzsoljuk és beleönjük a vizet is, majd dagasztógép segítségével alaposan kidagasztjuk. Kissé ragacsos tésztát fogunk kapni. A tésztát konyharuhával letakarva addig kelesztjük, míg láthatóan megdagad. Ekkor gyúródeszkára borítva alaposan átgyúrjuk és veknit formázunk belőle. Letakarva újra kelesztjük kb 30 percet. A megformázott kenyeret vízzel lepermetezzük, a tetejét éles késsel bevagdossuk, majd 180°C-ra előmelegített gőzös sütőben kb 40 perc alatt ropogósra sütjük. Rácsra téve kihűtjük.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr638025880

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása