Hozzávalók:
- joghurt 600 g (lehetőleg zsírszegény)
- csirkemell filé 500 g
- citromlé kb. 15 g
- édesítőszer
- curry, só, bors
Elkészítés:
A joghurtot a citromlével, az édesítőszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelő mennyiség), a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15-20 perc alatt puhára pároljuk, majd további 5-10 percig pirítjuk. Zöldséges rizzsel tálaljuk.