Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Joghurtos csirkesült

2015. október 05. - baranyaimate

Hozzávalók:155470-baked-chicken-with-yoghurt-and-lemon-hero-721c3fd3-b887-4842-9199-fb2b65c3921a-0-472x310.jpg

  • joghurt 600 g (lehetőleg zsírszegény)
  • csirkemell filé 500 g
  • citromlé kb. 15 g
  • édesítőszer
  • curry, só, bors

 

Elkészítés:

A joghurtot a citromlével, az édesítőszerrel (kb. 1 kiskanál cukor erejének megfelelő mennyiség), a curry-vel, a sóval és őrölt borssal elkeverjük. A csirkemellfiléből szép nagy szeleteket formálunk (enyhén kiverjük; 4 szelet húst kapjunk) és a fűszeres joghurtban jó alaposan megforgatjuk. A hússzeleteket tűzálló tálba szorosan egymás mellé fektetjük, ráöntjük a maradék joghurtot, és egy éjszakán át hűvös helyen érleljük. A hűtőből kivéve előmelegített sütőbe tesszük, és 200 fokon 15-20 perc alatt puhára pároljuk, majd további 5-10 percig pirítjuk. Zöldséges rizzsel tálaljuk.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr197892966

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása