Hozzávalók:
- 185-200 g töltőtömegű tonhal konzerv
- Fél fej lilahagyma
- 2 teáskanál mustár
- 2 teáskanál majonéz
- 1,5 teáskanál citromlé
- Oregánó
- Só
- Bors
- Aprított petrezselyem
- Abonett kenyér
Elkészítés:
A tonhal konzervekről csöppögtessük le a lét. Közben vágjuk apró kockákra a lilahagymát, majd egy tálban keverjük össze a halat és a hagymát. Adjuk hozzá a mustárt, a majonézt, a citromlét, illetve 1-2 teáskanálnyi oregánót és ízlés szerint sót, borsot. Végül jól keverjük össze az egészet.
Teljes kiőrlésű Abonett kenyérre kenjünk belőle ízlés szerint, díszítésként hintsük meg egy csipet aprított petrezselyemmel és már fogyasztható is!