Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Halas saláta

2015. október 05. - baranyaimate

Hozzávalók:tonhalsalata.jpg

  • 1 fejes saláta
  • 4 paradicsom
  • 1 zöld kaliforniai paprika
  • 1 nagy sárgarépa (kb. 150 g)
  • ½ kígyóuborka (kb. 500 g)
  • 1 vagy 2 szardíniakonzerv
  • 10 fekete olajbogyó
  • Az öntethez
  • 1 fokhagymagerezd
  • 3 evőkanál fehérborecet
  • őrölt bors
  • kevés cukor
  • 6 evőkanál olívaolaj
  • bazsalikomlevél

 

Elkészítés:

A saláta leveleit távolítsuk el a torzsájáról. A nagy leveleket tépkedjük kisebbre, a kis középső leveleket hagyjuk egészben. Ez után mindegyiket mossuk meg és csöpögtessük le.
A paradicsomot mossuk meg, csöpögtessük le, távolítsuk el a szárvégeket, majd szeleteljük fel.
A paprikát vágjuk félbe, a magházat távolítsuk el, a húsát mossuk meg, majd vágjuk csíkokra. A sárgarépát hámozzuk meg, mossuk meg, vágjuk keskeny csíkokra.
Az uborkát mossuk meg, töröljük meg, miután a végeit levágtuk, szeleteljük fel. A szardíniát vegyük ki a dobozból, és villával törjük össze. Az olajbogyót szükség szerint magozzuk ki, végül az előkészített hozzávalókat keverjük össze egy tálban.
Az öntethez a megpucolt fokhagymát apróra vagdalva keverjük el az ecettel, a sóval, a borssal és a cukorral. Kézi habverővel keverjük bele az olajat, majd adjuk hozzá és keverjük bele a bazsalikomot. Az öntetet vegyítsük el a hozzávalókkal. A salátát hagyjuk kicsit összeérni.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr827892902

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása