Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Almás csirkemell

2015. október 05. - baranyaimate

apple_chicken

Hozzávalók:

  • 400 g Alma (Jonatán)
  • 700 g csirkemell filé
  • 100 g 0%-os joghurt
  • 20 g olaj (napraforgó, szója, tökmag)
  • 50 g 0,1%-os tehéntej
  • 80 g vöröshagyma

Elkészítés:

A húst megmossuk, tálba tesszük és leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és lefedve egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. (másnap) Megtisztítjuk a hagymát, apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a húst körös-körül megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt pároljuk néhány percig. A hús alá öntünk 1 dl almaecetet és 2 dl vizet, majd 1 percig forraljuk. Beletesszük az ételízesítőt, a zsályát, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Az almákat megtisztítjuk, nyolcfelé vágjuk, a magházát kiemeljük. Az almagerezdeket egy csepp olajon megpirítjuk, majd puhára pároljuk (max. 5 perc). A joghurtban elkeverjük az ételsűrítőt, a húshoz adjuk és 1-2 perc alatt besűrítjük a szószt. A húst felszeleteljük, a szósszal, párolt almával és rizzsel tálaljuk.

Tápérték

Energia – 1170 kcal
Fehérje – 180 g
Szénhidrát – 45 g
Zsír – 27 g

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr487892922

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása