Hozzávalók:
- 400 g Alma (Jonatán)
- 700 g csirkemell filé
- 100 g 0%-os joghurt
- 20 g olaj (napraforgó, szója, tökmag)
- 50 g 0,1%-os tehéntej
- 80 g vöröshagyma
Elkészítés:
A húst megmossuk, tálba tesszük és leöntjük annyi tejjel, amennyi ellepi, és lefedve egy éjszakára a hűtőszekrénybe tesszük. (másnap) Megtisztítjuk a hagymát, apró kockákra vágjuk. Felforrósítjuk az olajat, a húst körös-körül megpirítjuk, hozzáadjuk a hagymát és együtt pároljuk néhány percig. A hús alá öntünk 1 dl almaecetet és 2 dl vizet, majd 1 percig forraljuk. Beletesszük az ételízesítőt, a zsályát, borssal ízesítjük, és fedő alatt puhára pároljuk. Az almákat megtisztítjuk, nyolcfelé vágjuk, a magházát kiemeljük. Az almagerezdeket egy csepp olajon megpirítjuk, majd puhára pároljuk (max. 5 perc). A joghurtban elkeverjük az ételsűrítőt, a húshoz adjuk és 1-2 perc alatt besűrítjük a szószt. A húst felszeleteljük, a szósszal, párolt almával és rizzsel tálaljuk.
Tápérték
Energia – 1170 kcal
Fehérje – 180 g
Szénhidrát – 45 g
Zsír – 27 g