Hozzávalók:
- 2 közepes cukkini
- 1 fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 húsleves kocka
- 1 csapott evőkanál ételízesítő
- Só
- Bors
- 1,5 dl tejszín
- Petrezselyem
- Tálaláshoz: reszelt sajt, pirított bacon szalonna
Elkészítés:
Kockázzuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A cukkinit hámozzuk meg (ha nem zsenge már, akkor távolítsuk el a közepét a magokkal), majd vágjuk kisebb kockákra. A zöldségeket tegyük egy lábasba, majd engedjük fel 1-1,2 dl vízzel. Tegyük bele a leveskockát és az ételízesítőt, majd ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Addig főzzük, míg a zöldségek jól megpuhulnak. Ha kész, botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük fel ismét, majd hintsük meg egy kevés petrezselyemmel. Tálaljuk reszelt sajttal és pirított bacon szalonnával.