Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Cukkini krémleves

2015. szeptember 21. - baranyaimate

Hozzávalók:31264_bazsalikomos-cukkinikremleves02.jpg

  • 2 közepes cukkini
  • 1 fej vöröshagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 húsleves kocka
  • 1 csapott evőkanál ételízesítő
  • Bors
  • 1,5 dl tejszín
  • Petrezselyem
  • Tálaláshoz: reszelt sajt, pirított bacon szalonna

 

Elkészítés:

Kockázzuk fel a vöröshagymát és a fokhagymát. A cukkinit hámozzuk meg (ha nem zsenge már, akkor távolítsuk el a közepét a magokkal), majd vágjuk kisebb kockákra. A zöldségeket tegyük egy lábasba, majd engedjük fel 1-1,2 dl vízzel. Tegyük bele a leveskockát és az ételízesítőt, majd ízesítsük sóval, borssal ízlés szerint. Addig főzzük, míg a zöldségek jól megpuhulnak. Ha kész, botmixer segítségével turmixoljuk össze, majd folyamatos kevergetés mellett adjuk hozzá a tejszínt. Főzzük fel ismét, majd hintsük meg egy kevés petrezselyemmel. Tálaljuk reszelt sajttal és pirított bacon szalonnával.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr297805622

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása