Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Tökéletes görögsaláta

2015. október 05. - baranyaimate

Hozzávalók:gorog-salata2.jpg

  • 4 kisebb/közepes paradicsom
  • 1 kígyóuborka
  • 4 kis fej lilahagyma
  • 125 g feta sajt (vagy krémfehérsajt)
  • 20 dkg olajbogyó
  • 4 evőkanál olívaolaj
  • 1,5 teáskanál citromlé
  • 1 teáskanál bazsalikom
  • 1 teáskanál oregánó



 

Elkészítés:

Kezdjük az öntettel! Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót. (Itt megjegyezném, hogy készítettem már csak oregánóval és csak bazsalikommal is – mindkettő működik. Szóval nem gond, ha éppen nincs otthon mindkettő.) Hűtőben hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek.
Közben a megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverjük őket össze. Adjuk hozzá a kimagozott olíva bogyókat is. A feta sajtot is vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra majd óvatosan keverjük a zöldségekhez. Ezután öntsük az öntetet a salátára, majd keverjük (vagy inkább csak rázzuk) össze az egészet óvatosan. Tálaljuk frissen! (Ízlés szerint – és idő függvényében hagyhatjuk állni a kész salátát 1-2 órán át, úgy jobban összeérnek az ízek.)

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr227892956

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása