Hozzávalók:
- 4 kisebb/közepes paradicsom
- 1 kígyóuborka
- 4 kis fej lilahagyma
- 125 g feta sajt (vagy krémfehérsajt)
- 20 dkg olajbogyó
- 4 evőkanál olívaolaj
- 1,5 teáskanál citromlé
- 1 teáskanál bazsalikom
- 1 teáskanál oregánó
Elkészítés:
Kezdjük az öntettel! Keverjük össze az olívaolajat, a citromlevet, a bazsalikomot és az oregánót. (Itt megjegyezném, hogy készítettem már csak oregánóval és csak bazsalikommal is – mindkettő működik. Szóval nem gond, ha éppen nincs otthon mindkettő.) Hűtőben hagyjuk állni egy órán át, hogy jól összeérjenek.
Közben a megtisztított zöldségeket vágjuk nagyobb kockákra, majd egy nagyobb tálban óvatosan keverjük őket össze. Adjuk hozzá a kimagozott olíva bogyókat is. A feta sajtot is vágjuk (vagy törjük) nagyobb darabokra majd óvatosan keverjük a zöldségekhez. Ezután öntsük az öntetet a salátára, majd keverjük (vagy inkább csak rázzuk) össze az egészet óvatosan. Tálaljuk frissen! (Ízlés szerint – és idő függvényében hagyhatjuk állni a kész salátát 1-2 órán át, úgy jobban összeérnek az ízek.)