Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Aszalt szilvával, sajttal töltött csirkemell bacon bundában

2015. szeptember 21. - baranyaimate

Hozzávalók:1060_1_490x325.png

  • 1 nagyobb (kb. 50 dkg) csirkemellfilé
  • 10-15 dkg magozott aszalt szilva
  • 20 dkg szeletelt bacon
  • 10-15 dkg trappista sajt
  • Olaj

 

Elkészítés:

A megtisztított csirkemellet vágjuk nagyobb, de vékony szeletekre, klopfoljuk ki, majd picit sózzuk be őket. Minden csirkemell közepére tegyünk egy csík sajtot, illetve 1-2 szem aszalt szilvát (attól függően, hogy mekkora a hús). Göngyöljük fel a csirkemellet úgy, hogy a hús jól eltakarja a tölteléket. (Ha szükséges, fogpiszkálók segítségével rögzítsük a húst.) A megtöltött csirkemelleket csomagjuk 1-2 szelet bacon szalonnába, majd helyezzük őket olajjal kikent tepsibe. Alufólia alatt süssük – sütőtől függően – 20-30 percig, majd addig pirítsuk, amíg a bacon szép piros nem lesz. (Közben egyszer fordítsuk meg, hogy minden oldalról jól megpiruljon.)

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr827805630

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása