Hozzávalók:
- 40 g zabpehely
- 2 dl víz
- 1 dl mandulatej
- 75 g áfonya
- 1 közepes db banán
- 1 teáskanál vanília aroma
Elkészítés:
- Először is a zabpelyhet engedni kell egy kicsit megpuhulni a vízben.
Ha valaki igazán türelmetlen, akkor fel lehet tenni a tűzhelyre, hogy meggyorsítsuk a felszívódási folyamatot. - Ha ez megvan, akkor mehet minden a turmixba, és aprítsuk fel az egészet ici-pici darabokra! Vagy kevésbé kicsi darabokra, ahogy tetszik. Ha nem elég folyékony, lehet tejet vagy vizet is önteni bele. A víz mintha kevésbé venné el az ízét az áfonyának és a banánnak együtt, és amúgy is van már benne egy kevés mandulatej.
- Pohárba töltjük, teszünk bele egy szívószálat (vagy kanalat, ha darabosabbra hagytuk), és a tetejére teszünk egy-két-három áfonyaszemet, ha még maradt, és utána nagy mosollyal megiszogatjuk.