Finom, guszta, egészséges ételek és italok receptgyűjteménye

Egészség az asztalon

Egészség az asztalon

Zablepény

2015. október 05. - baranyaimate

Hozzávalók:kesz_img_0877_cut-1.JPG

  • 40 g zabpehelyliszt
  • 2 db tojás
  • 180 g sovány tehéntúró
  • édesítőszer (Én xilitet használtam)
  • tej (nagyon kevés)
  • fahéj
  • kókuszzsír

 

Elkészítés:

A zablisztet a tojással, valamint kevés fahéjjal és édesítővel összeturmixoljuk. Így megkapjuk a masszát, amit egy kókuszzsírral kikent serpenyőben megsütünk. A sovány tehéntúrót egy kevés tejjel összekeverjük, hogy megfelelő legyen az állaga. Fontos, hogy ne túl sokkal, mert akkor folyós lesz.
Miután a lepény, vagy palacsinta (kinek hogy tetszik) elkészült, megkenjük a túróval.

A bejegyzés trackback címe:

https://egeszsegazasztalon.blog.hu/api/trackback/id/tr867892984

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása